En midsommarhälsning till alla duktiga medarbetare och samarbetspartners!

Drottningholms underbara parker, försommargrönska, folk med picknickkorgar på gräsmattan och vid vattenspeglar, musik och sång av ungdomar och garvade artister. Och i denna nationaldagsidyll blir jag tilldelad Ekerö Kommuns årliga utmärkelse för mina insatser för kultur och teater på Adelsö. Vilken skön dag så långt ifrån vardagens slit och problem! Detta gav ny kraft!

Någon vecka senare var jag återigen på Drottningholm. Denna gång på besök i Hertigarnas stall hos arkitektföretaget Ross. Det varma, spontana och kreativa teamet gav stark respons på Världsarvsteaterns verksamhet och Kung Ladulås. De fantastiska lokalerna var också inspirerande. Ett samarbete inleddes med sikte på framtiden.
Besöket avslutades med ett animerat samtal om arkitektur och estetik. Pål Ross visade mig bilder på otroligt egensinnig och spännande husdesign. Jag uppfattar husen som skulpturer. Full av energi och glädje for jag hem till Adelsö och mitt projektarbete som fått så mycket uppskattning och förståelse!

Ännu ett positivt och roligt möte har jag fått med fyra sommarjobbade ungdomar från Ekerö Kommun. De städar, gör fint och målar palissader och Världsarvsteaterns nya scen på Ladulås Hus. De kommer också att medverka som statister i föreställningen Kung Ladulås i augusti.
Alla eventuella fördomar om ungdomens förfall har här kommit på skam. Jag och Världsarvsteatern är verkligen tacksamma över detta välbehövliga tillskott till vårt arbetslag!